Neliela (bet reizēm paprāva) lapiņsēne, kura rudens pusē aug blīvos baros uz dažu lapukoku celmiem, saknēm u.c. koksnes.
Ēdama, jānovāra apm. 30 minūtes un ūdens jānolej. Kātiņi ir sīksti, tos labāk izmest.
Šīs sēnes ir labas gan marinētas, gan sālītas, taču dažiem cilvēkiem var izraisīt gremošanas traucējumus.
Latvijā ir sastopama daudz retāk nekā parastā celmene.
Piezīme. Šo sugu atainojošā lappuse tika noimprovizēta 2006. gadā, ilustrāciju komplektu,
kurš atainoja parasto celmeni plašā nozīmē (Armillaria mellea sensu lato), sadalot četrām konkrētajām sugām,
taču nepievienojot papildu ilustrācijas un neizvēršot sugas raksturojošos tekstus.
Nākamās sezonas gaitā ir plānots visas celmeņu sugu lappuses pilnībā pārstrādāt!
Pagaidām vienīgi papildinām šīs sugas lappusi ar vienu foto,
kurā iemūžināti eksemplāri ar īpaši izteiktu dzeltenīgumu.
The diameter of this mushroom usually varies from 3 to 12 cm. Spore powder is white.
It grows usually in rich clusters on roots and live trunks of oaks and black alders.
Its growing season is from September to October. It is quite rare in Latvia.
It is edible only when boiled properly, fresh is somewhat poisonous. Stalks are hard and should be discarded.
Some people may suffer digestive upsets from this mushroom.