Lielu izmēru lapiņsēne ar pamatā netīri gaišbrūnu, taču tumšbrūnām zvīņām koncentriski klātu cepurīti, kurai vidū ir lēzena iedobe;
ar sākumā sārti pelēcīgām un vecumā šokolādes brūnām lapiņām; ar augšdaļā gludu un apakšdaļā šķiedrainu baltu kātiņu
(pie pašas pamatnes - brūnu), kuru apjož tam pielipis svītrains gredzens. Mīkstums ir balts, griezumā mēreni sārtojas; ar koksnes smaržu.
Aug no jūnija līdz septembrim ar trūdvielām puslīdz bagātā augsnē, Latvijā - prakt. tikai pilsētu zālājos, parasti - mazās ciešās grupās.
Reti (vai pat ļoti reti) sastopama. Ēdama, cepama bez iepriekšējas novārīšanas, kaltējama utt. Tomēr, par cik pie mums ir reāli ievācama
tikai pilsētvidē, kura ir varbūtēji piesārņota, no lietošanas pārtikā labāk atturēties.
Mums ir zināms par tikai desmit šīs sugas atradnēm Latvijā (līdz 2022) - deviņām Dabas muzejā reģistrētajām un vienu mūsu pašu uzieto.
Visas ir pilsētvidē, pārsvarā Rīgā, turklāt visvairāk Pārdaugavā, taču divas arī centrā (pie centr. dzelzceļa stacijas un pie pasažieru ostas).
The size of this mushroom typically ranges from 15 to 20 cm in diameter. Its pale grey-brown cap is covered by much darker scales.
Spore powder is chocolate-brown. It grows on rich soil from June to September. It is rare (at least) in Latvia,
where it has been found in urban grassland only, predominantly in Riga, incl. the city center. Edible and tasty. However,
it is not recommended as food, at least in this country, since may have accumulated harmful substances from its urban environment.