Prāvu izmēru lapiņsēne ar sarkandzeltenu vai pelēcīgi sarkanīgu (vecumā balējošu) apm. matēta izskata cepurīti,
ļoti trauslu un drupanu. Mīkstumam piemīt zaļā sieriņa (vai kumarīna) garša.
Kamēr jauna, ievainojumos izdala ūdeņainu, bezkrāsainu piensulu, tomēr visai maz.
Aug no augusta līdz oktobrim zem skujkokiem purvainos u.c. mitros mežos. Ļoti bieži sastopama.
Lielos daudzumos nav ēdama, taču sažāvēta un saberzta pulverī noder kā garšviela, lai piešķirtu ēdienam īpatnēju aromātu.
Sometimes this mushroom can be up to 16 cm wide. Spore powder is pale yellow.
This mushroom grows in damp places under pine and spruce from August to October. It is very common in Latvia.
The mushroom has a rather specific smell, and is inedible in large quantities.
When dried, one can use it as a spice, but in small amounts only.