Samērā neliela lapiņsēne (diametrs 3-9 cm) ar pamatā zeltaini dzeltenu, taču sīkām olīvzaļām vai tumšbrūnām zvīņām blīvi noklātu cepurīti;
ar šaurām zeltaini dzeltenām lapiņām; ar blīvu vai dobu, dažkārt saliektu un/vai cepurītes malās novietotu kātiņu aptuveni līdzīgā krāsā;
ar cepurītes vidū biezu un malā plānu dzeltenu mīkstumu, kuram nereti piemīt rūgtena garša.
Aug no jūlija līdz oktobrim uz priežu un egļu celmiem vai kritušiem stumbriem, tipiski nelielās blīvās grupās, reti - vienpata.
Pabieži sastopama. Par ēdamību viedokļi dalās: vai nu neēdama, vai arī ēdama, taču diezgan negaršīga.
Gatavojot noteikti jānovāra, turklāt ieteicams pirms tam nokasīt zvīņas, jo tās esot viegli indīgas.
The diameter of this mushroom usually varies from 3 to 9 cm. Spore powder is white.
It grows on the stumps and dead trunks of coniferous trees from July to October. It is quite common in Latvia.
Edible, but not tasty, and it has to be boiled to remove the somewhat bitter taste of its flesh.
It is also recommeded to peel the dark scales off its cap since they are said to be slightly poisonous.
Some sources even regard it to be inedible.