Liela, reizēm pat ļoti liela
(30 cm diametrā!) beka ar tumši sakanbrūnu vai ķiršbrūnu cepurītes virsu; ar sākumā netīri baltām,
vēlāk dzeltenīgām, zaļgandzeltenām un beidzot gaiši olīvbrūnām porām (stobriņu atverēm) cepurītes apakšā;
ar resnu bāli dzeltenu vai sarkanīgu vālesveida kātiņu, kura augšdaļu klāj neuzkrītošs balts tīklojums.
Mīkstums blīvs, balts vai dzeltenīgs, griezumā krāsu nemaina.
Aug gandrīz vienīgi zem priedēm smilšainā augsnē jau no jūnija līdz oktobrim.
Bieži sastopama; izplatītākā baravika piejūras zonā.
Ēdama, ļoti garšīga; cepama bez iepriekšējas novārīšanas, marinējama, kaltējama u.c.
The diameter of this mushroom can reach up to 30 cm. Spore powder is olive.
Its cap and stipe are more reddish than those of Cep.
It grows under pines on sandy soil from June to October.
It is widespread in coastal areas and one of the best edible mushrooms in this country.
It is very tasty when fried in butter, or in soups. One can also dry, pickle and salt this mushroom.