Liela (reizēm 20 cm diametrā) beka ar pagaiši brūnu un matētu (nedaudz samtainu) cepurītes virsu; ar sākumā netīri baltām,
vēlāk dzeltenīgām, zaļgandzeltenām un beidzot gaiši olīvbrūnām porām (stobriņu atverēm) cepurītes apakšā;
ar resnu gaiši brūnu vālesveida kātiņu, kura augšdaļu klāj uzkrītošs tīklojums baltā vai gaiši brūnā krāsā.
Mīkstums blīvs un balts, griezumā krāsu nemaina. Aug zem ozoliem, retāk zem dažiem citiem lapkokiem,
parasti jau no jūnija līdz oktobrim. Sastopama stipri retāk nekā citu sugu baravikas.
Ēdama un ļoti garšīga; cepama bez iepriekšējas novārīšanas, marinējama, kaltējama u.c.
The diameter of this mushroom usually varies from 6 to 20 cm. Spore powder is dark olive-brown.
Its stipe is covered with a strongly distinctive net-like pattern.
It grows in forests and parks predominantly under oaks from June to October. It is rather rare in Latvia.
It is very tasty when fried in butter, and delicious in soups. One can also dry, pickle and salt this mushroom.