Šāda izskatās sērpiepe (neliels eksemplārs) ēšanai vislabākajā kondīcijā - jauna, mīksta, sūkļaina.
A specimen in perfect condition for consumption looks just like that!
Pašā sākumā sērpiepe ir vēl pavisam gluda (izskatās, kā dažs salīdzina, pēc celtniecības putām!).
Šādā stadijā tā ir lieliska ēšanai, tomēr vēl tik sīka, ka noteikti ir vērts nedaudzas dienas pagaidīt.
A specimen just out and few days later (below).
Nedaudzas dienas pēc izspraukšanās no koksnes sērpiepe (tas pats eksemplārs, kas augstāk)
jau ir pietiekami liela, lai būtu vērts ievākt, taču vēl aizvien ēšanai ļoti piemērotā konsistencē.
Jaunu, vēl mīkstu un sūkļainu sērpiepi var sagriezt šķēlītēs un sacept, iegūstot sērpiepes čipsus
(vai, ja griež biezākās šķēlēs un tās papildus vēl apviļā miltos un olā, - sērpiepes "karbonādes").
Kamēr sēpiepe ir tik jauna, pamatīgāka sasmalcināšana (sarīvējot, samaļot) nav nepieciešama!
Šeit: daļa no prāvas sērpiepes, sagriezta šķēlītēs un sacepta.
species' start page ■ sugas sākumlapa
common and unusual ■ tipiskas un neparastas
right for consumption! ■ akurāt ēdamā kondīcijā
recovering from a cut ■ nogriezta un ataugoša
early ones / late ones ■ ļoti agras un ļoti vēlas
■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■
huge group in the city ■ grandioza grupa Rīgā!