Vidēju izmēru beka (diametrs parasti 3-15 cm)
ar sākumā brūni oranžu, vēlāk zeltaini dzeltenu, bet vecumā atkal brūnējošu cepurītes virsmiziņu, samērā viegli novelkamu,
mitrumā gļotainu, bet sausumā tikai spīdīgu; ar sākotnēji vaska dzelteniem, bet vēlāk brūnganiem stobriņiem,
kurus iesākumā aizsedz balts plīvurs; ar zeltaini dzeltenu (apakšdaļā tumšāku) un brūnām zvīņām klātu gļotainu kātiņu,
kuru apjož balts ādains gredzens; ar dzeltenīgu, viegli brūnējošu mīkstumu, tik tiešām mīkstu.
Aug zem lapeglēm (skaitās, ka vienīgi zem tām, tomēr esam Latvijā paretam novērojuši arī zem dažiem citiem skujkokiem)
gan mežos, gan dārzos un pilsētu apstādījumos no jūlija līdz oktobrim. Bieži sastopama (ja ir daudz lapegļu!).
Cepama bez iepriekšējas novārīšanas, visai garšīga, laba arī marinēšanai. (Pirms gatavot, ir jānovelk lipīgā virsmiziņa.)
The diameter of this mushroom usually varies from 3 to 15 cm. Spore powder is olive-brown.
It usually grows under larches from July to October, both in larch nurseries and parks, or in forests.
It is common in Latvia (where larches are abundant!). Edible and very tasty when fried without boiling.
Good for pickling. The peel of its cap should be taken away first.