Pārsvarā nelielu izmēru beka
(diametrs parasti 4-12 cm, reti kad vairāk) ar sarkanbrūnu, dzeltenbrūnu vai citādā tonī brūnu cepurītes virsmiziņu,
diezgan viegli novelkamu, jaunībā vai mitrumā stipri gļotainu, bet briedumā un sausumā tikai spīdīgu;
ar vispirms gaiši dzelteniem, bet vēlāk olīvdzelteniem stobriņiem, kurus sākumā aizsedz balts plīvurs;
ar augšdaļā baltu un apakšdaļā brūnganu kātiņu. kuru apjož ādains gredzens (atšķirībā no vizuāli līdzīgās
graudainās sviestbekas); ar biezu un reāli mīkstu gaišdzeltenu mīkstumu.
Aug zem priedēm, īpaši gar zālainiem meža ceļiem, no maija beigām līdz novembrim, reizēm pat līdz decembrim
(ir gadījies ievākt nedēļu pirms Ziemassvētkiem). Ļoti bieži sastopama. Cepama bez iepriekšējas novārīšanas,
laba marinēšanai, sālīšanai, zupās, bet nav piemērota kaltēšanai. (Pirms gatavot, ir jānovelk lipīgā virsmiziņa.)
The diameter of this mushroom usually varies from 4 to 12 cm (or sligthly more). Spore powder is cinnamon brown.
It is very common in Latvia, grows under pines, mostly along grassy forest tracks, from late May to November,
occasionally December (once has been collected in quantity even a week before Christmas).
It is particulary abundant in sandy pine forests near the seashore. Edible and tasty when fried
(without boiling), good for pickling. (The slimy cap's cuticle should be peel off first.)