Neliela
(diametrs daži cm) lapiņsēne ar brūngani dzeltenu cepurīti, kura ir nosēta ar sīkām zvīņām; ar dzeltenīgām lapiņām;
ar sīkstu un lejasgalā paresninātu kātiņu, kurš ir nedaudz gaišāks nekā cepurīte un kuru apjož dzeltens tīmekļveida gredzens.
Aug g/k uz ozolu un melnalkšņu koksnes, gan uz dzīvas, gan uz atmirušas (celmiem, kritalām, seklām saknēm),
turklāt ne vienpati, bet retos vai blīvos baros, arī čemuros. Parastais augšanas periods - no septembra līdz novembrim.
Reti sastopama. Ēdama (ne kātiņi) gan marinētā, gan sālītā veidā; jānovāra apm. 30 minūtes un ūdens jānolej
(jo ir bijušas saindēšanās, kad nav tikusi kārtīgi novārīta vai arī tikusi aukstā veidā iesālīta).
Tomēr dažiem indivīdiem var izraisīt gremošanas traucējumus.
Piezīme. Šo sugu atainojošā lappuse tika savulaik noimprovizēta, ilustrāciju komplektu,
kurš atainoja parasto celmeni vārda plašā nozīmē (Armillaria mellea sensu lato),
sadalot četrām konkrētajām sugām, taču tikpat kā nepievienojot papildu ilustrācijas. To paredzam izdarīt
lielākties nākotnē; pagaidām esam papildus iekļāvuši tikai vienu ilustrāciju - ar īpaši dzelteniem eksemplāriem.
The diameter of this mushroom usually varies from 3 to 12 cm. Spore powder is white.
It grows usually in rich clusters on roots and live trunks of oaks and black alders.
Its growing season is from September to October. It is quite rare in Latvia.
It is edible only when boiled properly, fresh is somewhat poisonous. Stalks are hard and should be discarded.
Some people may suffer digestive upsets from this mushroom.